Over ons

Plan B Zorgt is een kleine en platte organisatie. De lijntjes zijn bij ons kort en iedereen is gelijk. Wij kunnen beslissingen snel maken zonder tussenkomst van allerlei managementlagen. Hier ligt onze kracht en daardoor zijn wij een fijne partner voor zowel cliƫnten als gemeenten.

Missie & Visie:

Missie

Plan B Zorgt streeft naar een waardevol leven voor volwassenen vanaf 18 jaar met een handicap en/of beperking. De kwaliteit van leven staat centraal en de eigen mogelijkheden dienen ten volle benut en ontwikkeld te worden.

Visie

Ieder mens is uniek. Iedereen heeft evenveel waarde. Ieder mens brengt daarbij sterke en zwakke punten in, talenten en beperkingen. Het gaat erom dat mensen in wederkerigheid gebruik maken van elkaars talenten en elkaar helpen zwakke punten te verbeteren.

Ieder mens heeft recht om zijn eigen leven te leven, te streven naar een goed leven, naar kwaliteit van leven.

Kwaliteit van leven zit in de mogelijkheid om je eigen talenten te ontplooien, om je te ontwikkelen en zo een goed bestaan te leiden en je dag zinvol te besteden.

Sommige mensen hebben ondersteuning nodig bij het maken van keuzes. Maar iedereen is in staat grote of kleine keuzes te maken in zijn leven.