Dagbesteding

Voor dagbesteding ben je welkom in ons activiteitencentrum in Winschoten of bij Ooit & Nu in Haren. We bieden verschillende activiteiten gericht op creativiteit, ontspanning en ontwikkeling. Wij werken in kleine groepen en je krijgt een trajectbegeleider. Openheid, gezelligheid, ondersteuning, activering, veiligheid en plezier zijn onze sleutelwoorden.

Wat wij bieden in Winschoten:

Ons aanbod is heel divers. We hebben dagelijks verschillende activiteiten. Je kunt zelf kiezen aan welke activiteit je meedoet. Je werkt in je eigen tempo en je bepaalt zelf wanneer je even pauze neemt. We werken met verschillende materialen en technieken. Je kunt bij ons tekenen en schilderen, werken met stof, zoals vilten, en werken met een naaimachine. Je kunt ook sieraden maken of andere producten van verschillende materialen. Er is een houtwerkplaats waar je kleine meubels kunt opknappen of zelf bijvoorbeeld een tuinbankje kunt maken. En er is werk te doen in onze kringloopwinkel en computerwerkplaats.  Er is dus genoeg te doen !

Wij vinden gezelligheid en onderlinge sociale contacten heel belangrijk. Daarom drinken we samen koffie en lunchen we met elkaar. We organiseren ook andere gezellige activiteiten zoals een wandeling of een spelletjesmiddag.

Wat wij bieden in Haren:

In onze winkel vindt je spullen die wij inkopen op allerlei plekken in Nederland en het buitenland. Kleine meubels, serviesgoed, koffers, krukjes, blikken, glaswerk en veel andere bijzondere objecten. In een steeds wisselende collectie.

Ooit en Nu is naast een winkel ook een leer/werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Een plek waar onder professionele begeleiding stappen gemaakt kunnen worden op het gebied van persoonlijk ontwikkeling en werknemersvaardigheden. Allemaal naar eigen kunnen en tempo. Per dag hebben we drie leer/werkplekken. We werken op basis van PGB WLZ of WMO
Heb jij interesse, voor jezelf, voor je zoon/dochter of client in een werk/leerplek? Kijk dan ook even op de pagina van Ooit & Nu Haren
of neem gelijk contact op via de contactpagina.

Trajectbegeleider

Als je bij ons op dagbesteding in Winschoten of bij Ooit & Nu in Haren komt, dan krijg je een trajectbegeleider. Deze trajectbegeleider is je vaste aanspreekpunt. Samen bepalen jullie wat je doelen zijn en hoe je die kunt bereiken. Voor de één is dat het krijgen van een vrijwilligersbaan, voor de ander het opdoen van nieuwe contacten.

Je kan ook werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen bijvoorbeeld. Jullie kiezen samen welke activiteiten daar het beste bij passen. Je doelen worden opgeschreven in een trajectplan. Zodat je hier op een duidelijke en gestructureerde manier aan kunt werken. Tijdens persoonlijke gesprekken kijk je samen met je begeleider hoe dat verloopt. Zo ben je er altijd van verzekerd dat je ontwikkeling en het werken aan jouw toekomst voorop staan.

Naast deze individuele begeleiding is er begeleiding in de groep. Met een groep mensen ben je bezig met allerlei activiteiten. Uiteraard krijg je alle ruimte om mee te denken in de keuze van activiteiten. En ook om aan je eigen doelen te werken. Een groep biedt gezelligheid en geeft je de kans (nieuwe) sociale contacten op te doen. En je talent verder te ontwikkelen.

Binnen Activiteitencentrum Winschoten en Ooit & Nu Haren wordt gewerkt met een vaste methodiek. In deze methodiek is veel ruimte voor jouw inbreng.